Skip to main content

BEKKEN FYSIOTHERAPIE ASSEN

De bekkenbodem is een spierlaag in je bekken. Deze spierlaag draagt je buikorganen – zoals de darmen, de blaas en de baarmoeder – en zorgt voor stabiliteit. Als je bekkenbodemspieren erg gespannen zijn of juist verslapt zijn kun je verschillende soorten klachten krijgen die je dagelijks leven flink op z’n kop kunnen zetten. Onze praktijk in Assen is gespecialiseerd in bekkenfysiotherapie, zodat we jou kunnen helpen om je klachten onder controle te krijgen.

Bekkenfysiotherapie

Problemen in het bekkengebied komen voor bij vrouwen en bij mannen. Veelvoorkomende problemen waar bekkenfysiotherapie je bij helpt:

  • Ongewild verlies van urine, ontlasting of windjes
  • Niet te onderdrukken aandrang voor plassen of ontlasting
  • Steeds terugkomende blaasontstekingen
  • Moeite hebben met je ontlasting, buikpijn of aambeien
  • Pijn in je onderbuik, lies, rond je anus of je geslachtsdelen, maar ook in je lage rug
  • Pijn tijdens het vrijen of erectiestoornissen
  • Verzakkingen van je blaas, baarmoeder of darmen.
  • Operaties in je onderbuik.
  • Bekkenpijn tijdens de zwangerschap of na de bevalling.
  • Stuitpijn na trauma of bevalling

Bekkenfysiotherapie in Assen: weer controle over je lichaam

We beginnen bij bekkenfysiotherapie altijd met een intake in onze praktijk in Assen. De bekkenfysiotherapeut bespreekt je klachten met je, doet als dat nodig is een lichamelijk onderzoek en stelt een behandelplan op.

Tijdens de behandeling door je bekkenfysiotherapeut leer je om je spieren rondom het bekken te herkennen, te ontspannen en te trainen. Hierdoor krijg je meer controle over je bekkenbodemspieren. Je leert hoe je je spieren op de goede manier gebruikt zodat je klachten verminderen. We kijken ook naar de rest van je lichaam en naar je sociale omstandigheden. Hoe is je houding? Hoe is je ademhaling? Ervaar je spanning? Door op deze manier te kijken naar jou als persoon en naar je klacht, zorgen we dat jij weer beter functioneert in het dagelijks leven en grip krijgt op je klachten.

Zwanger & Actief : voor zwangere vrouwen die tijdens hun zwangerschap willen sporten

Zwanger & actief (indoor & outdoor) is een cursus voor zwangere vrouwen die tijdens hun zwangerschap willen (blijven) sporten. Naast de oefenzaal beschikken wij over een buitenruimte waar er gesport kan worden wanneer het weer dit toestaat. De cursus is vooral bedoeld voor het behouden en vergroten van conditie en spierkracht, maar ook de coördinatie en stabiliteit van het bekken te vergroten. Bovendien wordt er in de zwangerschapsperiode preventief getraind met speciale aandacht voor rug-, buik-en bekkenbodemspieren. Ook wordt er ingegaan op de functie en eventuele problemen in bekken, bekkenbodem gebied en/of houdings- en bewegingsapparaat. 

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. De tarieven zijn hier te vinden.

Mama & Actief : Mama & actief is een cursus voor de periode na de bevalling.

Mama & actief (Indoor & Outdoor) is een cursus voor de periode na de bevalling. Mama & actief kan een vervolg zijn op Zwanger & actief, maar het is ook mogelijk om deel te nemen zonder dat je hier aan mee hebt gedaan. Na de bevalling is het belangrijk om de conditie langzaamaan weer op te gaan bouwen en de belastbaarheid van het lichaam te vergroten. Dit kan het beste door onder begeleiding te gaan sporten zodat eventuele terugkeer naar eigen sport makkelijker gaat met minder kans op blessures.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen. De tarieven zijn hier te vinden.

Maak een afspraak voor bekkenfysiotherapie in Assen

Het kan een lastige stap zijn om naar een bekkenfysiotherapeut te gaan omdat je klachten zo persoonlijk zijn. Bekkenfysiotherapeuten zijn speciaal opgeleid om met klachten in het bekkengebied om te gaan en begrijpen dus precies hoe jij je voelt. Blijf dus niet lopen met vervelende klachten, maar leer je lichaam beter kennen zodat je weer lekkerder in je vel zit.

Vragen? Neem dan contact op via ons contactformulier of via WhatsApp. Of plan online je intakegesprek in bij onze bekkenfysiotherapeut.

Maak een afspraak
???? klik hier om te chatten