Skip to main content

Manuele therapie in Assen

Pijn in je gewrichten, hoofdpijn, rugpijn. Dit soort klachten kunnen je leven flink beïnvloeden. Ze beperken je in je bewegingsvrijheid, waardoor je bepaalde dingen steeds minder of misschien zelfs helemaal niet meer doet. En dat is niet nodig, want gelukkig kun je je klachten verminderen of zelfs helemaal oplossen met manuele therapie in onze fysiotherapiepraktijk in Assen.

Maar wat is manuele therapie dan?

Een manueel therapeut is gespecialiseerd in klachten die te maken hebben met de wervelkolom en de gewrichten. De therapeut kijkt naar je houding, je manier van bewegen en naar hoe je gewrichten functioneren, en dat altijd met als doel dat jij zo min mogelijk klachten meer ervaart. Door de technieken die onze manueel therapeuten gebruiken merk je vaak al heel snel resultaat.

Je komt bij een manueel therapeut terecht als je dit soort klachten hebt:

  • Nekpijn
  • Hoofdpijn
  • Rugpijn (hoge en lage rugklachten en hernia)
  • Schouderklachten
  • Pijn in je heupen
  • Knieklachten
  • Kaakpijn
  • Tinnitus (suizende of piepende oren)

Manuele therapie bij hoofdpijn

We zien in onze praktijk vooral vaak patiënten voorbijkomen met hoofdpijn. En je zou het niet verwachten, maar hoofdpijn ontstaat lang niet altijd in het hoofd zelf. Het hangt vaak samen met nekklachten, kaakklachten en pijn in je bovenrug. Maar meestal heb je dat zelf niet door. Met manuele therapie ontdek je wat de oorzaak van je hoofdpijn is. Misschien heb je bijvoorbeeld een verkeerde houding, of problemen met je wervels, spieren of zenuwen. Het mooie van manuele therapie? Je merkt vaak al snel verschil, omdat je door de therapie gelijk soepeler beweegt, een betere houding hebt en daardoor minder pijn hebt.

Gespecialiseerd in kaakfysiotherapie en tinnitus

Naar de fysiotherapeut met kaakklachten? Of met piepende oren? Beetje gek toch? Juist niet! Want onze manueel therapeut helpt je ermee. Sterker nog, we zijn er in onze praktijk zelfs in gespecialiseerd. Dus als je pijn hebt in je kaak of bijvoorbeeld moeite hebt met kauwen, kom je in onze praktijk in Assen bij een manueel therapeut terecht met een specialisatie in kaakklachten.

Maar kaakklachten gaan vaak veel verder dan ‘alleen’ kaakpijn. Je kunt ook last hebben van oorpijn, aangezichtspijn, duizeligheid, nekpijn en oorsuizen (tinnitus). Of misschien heb je wel last van oorsuizen maar heb je verder geen andere klachten. Dan kan het alsnog samenhangen met je kaak, want de kaak, nek en oren hebben veel overlappende gebieden als het gaat om spieren en zenuwen. Daarom is kaakfysiotherapie heel waardevol wanneer je last hebt van tinnitus. Afhankelijk van wat de oorzaak is, kunnen we het sterk verminderen of zelfs helemaal oplossen.

Manuele therapie bij Van der Knaap en Postmus in Assen

Zodra je een afspraak bij ons maakt, beginnen we met een intake. We bespreken je klachten, kijken wat er allemaal speelt en doen een lichamelijk onderzoek. Onze manueel therapeut achterhaalt de mogelijke oorzaken van je klachten en maakt dan een behandelplan. Daarna starten we je behandeling. Door manuele technieken en spiertechnieken merk je als snel verbetering. En je leert ook wat je zelf kunt doen om je klachten te verminderen, bijvoorbeeld door het aanpassen van je houding of je gedrag, en door ontspanningsoefeningen.

Onze manueel therapeuten werken nauw samen met andere specialisten. Op het gebied van tinnitus en kaakklachten hebben we bijvoorbeeld veel contact met het UMCG in Groningen en met kaakchirurgen en tandartsen. Voor schouderklachten zijn we aangesloten bij netwerken, zoals het Schoudernet Noord, een schoudernetwerk speciaal voor fysiotherapeuten. Ook werken we veel samen met orthopeden. Hierdoor blijven we ons ontwikkelen en maken we onze therapieën steeds beter. En door dit soort samenwerkingen kunnen we sneller een diagnose te stellen, zodat we ook snel van start kunnen gaan met je behandeling. Zo weet je zeker dat we jou de best mogelijke zorg bieden.

Wil je eindelijk van je klachten af?

Maak gelijk een afspraak voor een intakegesprek met een van onze manueel therapeuten. Heb je eerst nog vragen? Stuur ons dan gewoon een WhatsApp-bericht via de knop linksonder in beeld.

Maak een afspraak
???? klik hier om te chatten