Skip to main content

Geriatrie fysiotherapie Assen: fysiotherapie voor
ouderen

Als je ouder wordt krijg je meer lichamelijke klachten. Je hebt vaker last van je gewrichten en spieren, de kracht in je lichaam neemt af en de kans op bepaalde aandoeningen wordt steeds groter. Omdat je lichaam niet meer zo goed meewerkt, beweeg je steeds minder. En hoe minder je beweegt, hoe erger je klachten worden. Je komt in een vicieuze cirkel terecht. Dat heeft een grote invloed op je dagelijks leven, want er zijn steeds meer dingen die niet meer lukken en je sociale leven wordt kleiner. Met geriatrie fysiotherapie (fysiotherapie gericht op ouderen) in onze praktijk in Assen krijg je specialistische begeleiding en ontdek je dat mobiel blijven ook voor jou haalbaar is, zodat je langer fit blijft.

Het dagelijks leven makkelijker maken met geriatrie fysiotherapie

Een geriatriefysiotherapeut is gespecialiseerd in fysiotherapie voor ouderen en weet veel over chronische aandoeningen die vaak bij ouderen voorkomen. Ouderen hebben namelijk vaak meerdere klachten wat een behandeling lastiger maakt. Een geriatriefysiotherapeut is ook een belangrijke schakel in het team om de oudere heen en speelt een grote rol in de samenwerking met andere zorgprofessionals en met mantelzorgers. Het doel van geriatrie fysiotherapie is om klachten te verminderen en om het dagelijks leven makkelijker te maken. Hierdoor krijg je meer vertrouwen in je lichaam en weet je beter wat je wel en niet kunt. Je kunt meer ondernemen en weer meedoen in het leven.

Geriatrie fysiotherapie is geschikt bij onder andere:

  • Herstel na een beroerte
  • Dementie
  • Suikerziekte (diabetes type 2)
  • Parkinson
  • Osteoporose (botontkalking)
  • Slijtage (artrose)
  • COPD
  • Herstel na een operatie
  • Hartproblemen

Valpreventie en valtraining voor ouderen;

(Vallen Verleden Tijd cursus  en Otago

Lichamelijke klachten en weinig beweging vergoten het risico op vallen. Je hebt door weinig bewegen namelijk minder conditie en minder spierkracht. Daardoor is het lastiger om goed in evenwicht te blijven en is de kans op vallen groter.

Wil je mobiel blijven en de kans dat je valt zo klein mogelijk maken? Werk dan samen met de geriatriefysiotherapeut aan valpreventie of volg een valtraining. De fysiotherapeut kan thuis bij je langskomen om het valrisico in kaart te brengen, eventueel samen met een ergotherapeut. Je kunt ook een training volgen bij ons op de praktijk. Je gaat dan samen met de fysiotherapeut aan de slag met evenwichtsoefeningen en je krijgt looptraining. Door deze oefeningen blijf je beter in balans. Je leert ook hoe je veiliger kunt vallen. Een val hoeft namelijk niet altijd verkeerd af te lopen. Door de juiste technieken aan te leren, weet je hoe je moet reageren als je toch valt. Door training en preventie ben je minder bang om te vallen en voel je je een stuk zelfverzekerder.

Geriatrie fysiotherapie: gespecialiseerd in de Ziekte van Parkinson

Onze praktijk is gespecialiseerd in de Ziekte van Parkinson, een ziekte die een grote invloed heeft op je leven. Dagelijkse dingen als opstaan, lopen en fietsen worden steeds moeilijker. Veel mensen met parkinson hebben heel specifieke lichamelijke klachten en vallen vaker. Ze vermijden beweging waardoor de conditie behoorlijk achteruit gaat.

Begeleiding door een gespecialiseerde fysiotherapeut helpt ontzettend bij parkinson. We werken namelijk aan het behouden van je mobiliteit. De nadruk ligt daarbij op functioneel oefenen. Dat betekent dat je zoveel mogelijk oefent met bewegingen uit het gewone dagelijks leven. Hiermee zorgen we ervoor dat je de dagelijkse dingen zo lang mogelijk kunt blijven doen. We besteden ook veel aandacht aan je evenwicht, waardoor je minder snel valt. Zo zorgt fysiotherapie ervoor dat je makkelijker en met meer zelfvertrouwen beweegt. Je ervaart meer vrijheid en bent minder afhankelijk van anderen. Zo blijf je langer zelfstandig en hou je je klachten beter onder controle.

ParkinsonNet: altijd gespecialiseerde zorg

Onze praktijk is aangesloten bij ParkinsonNet. Dit is een netwerk dat ervoor wil zorgen dat mensen met parkinson de best mogelijke kwaliteit van leven hebben en de beste zorg krijgen. Je mag als fysiotherapeut alleen parkinsonpatiënten behandelen als je bent aangesloten bij dit netwerk. We hebben één geriatriefysiotherapeut in onze praktijk die gespecialiseerd is in parkinson. Zij volgt vaak trainingen bij ParkinsonNet zodat ze altijd op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen en behandelingen.

Geriatrie fysiotherapie in Assen in de praktijk of aan huis

Met geriatrie fysiotherapie helpen we je om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven en om zelfverzekerd te bewegen. Dat kan in een van onze praktijken in Assen, maar we kunnen ook bij je thuis langskomen. Bel ons voor een afspraak of plan gelijk online een afspraak in.

Maak een afspraak
???? klik hier om te chatten