Skip to main content

Dry Needling behandeling in Assen

Dry needling

Onze algemene fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in verschillende behandelmethodes. Een daarvan is dry needling. Dit is een relatief nieuwe methode die goed werkt bij verkrampingen en verhardingen in je spieren (een knoop in je spier). Zulke verhardingen ontstaan onder andere door een plotselinge verkeerde beweging, overbelasting of een langdurig verkeerde houding. Ze veroorzaken stijfheid, tintelingen of pijn die ook kan uitstralen naar andere plekken in je lichaam.

Dry needling werkt erg goed bij dit soort klachten. De fysiotherapeut prikt met een acupunctuurnaald in de verharding in je spier. Dit zorgt ervoor dat je spier zich even kort aanspant en daarna weer ontspant, waardoor de verharding verdwijnt. Het inbrengen van de naald voel je nauwelijks. De spier kan na de behandeling wel wat moe of stijf voelen, maar dat duurt vaak maar kort.

Zelf verder gaan met oefeningen

Je merkt snel verbetering en je krijgt na een dry needling behandeling altijd oefeningen en adviezen mee om ervoor te zorgen dat je klachten niet weer terugkomen.

Wat zijn je vragen?

Wat is dry needling?

Is dry needling effectief?

Hoe vaak doe je dry neelding?

Waarom is dry needling pijnlijk?

Hoelang duurt het herstel na dry needling?

Een afspraak maken met een van onze fysiotherapeuten

Wil je meer weten over Dry Needling? Stuur ons een WhatsApp-bericht of een mailtje. Gelijk een afspraak maken doe je snel en eenvoudig via de site.

Maak een afspraak
???? klik hier om te chatten