Skip to main content

Bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut
in Assen

Wanneer je lichamelijke klachten hebt, kan beweging iets worden waar je enorm tegen opziet. Kan je nog sporten na bijvoorbeeld een hartinfarct of als je andere hartklachten hebt? Best spannend, want misschien weet je niet goed weet wat je lichaam eigenlijk aankan. Hetzelfde geldt voor sporten als je kanker, fibromyalgie, artrose, reuma of diabetes hebt. Je bent bang voor pijn, bang om te ver te gaan of je bent het vertrouwen in je lichaam kwijt. Daarom is het verstandig én fijn om te bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut in onze praktijk in Assen.

Ons programma: bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut

Bewegen hoeft niet eng te zijn. Het helpt je juist om fit te worden én te blijven. Om weer vertrouwen te krijgen in jezelf. Om dat haalbaar te maken hebben we beweegprogramma’s opgesteld voor mensen met bepaalde klachten, zoals:

  • Hart- en vaatziektes
  • Diabetes mellitus type 2
  • Artrose, reuma of fibromyalgie
  • Kanker

Het doel van onze beweegprogramma’s? Dat je weer plezier krijgt in bewegen, dat je je lichaam beter leert kennen en dat de gewone dagelijkse dingen je makkelijker afgaan. Door te bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut krijg je namelijk meer kracht, een betere conditie en vergroot je de controle over je lichaam. Je leert wat je lichaam kan én wat je beter niet kunt doen. Zo weet je veel beter waar je grenzen liggen en hoef je niet bang te zijn dat je er zomaar overheen gaat.

Zo zorgen we er samen voor dat je leven beter wordt, dat je weer vertrouwen hebt in je lichaam, en dat je je lekkerder en fitter voelt. Werk, hobby’s, het huishouden en allerlei andere dingen kosten je daardoor minder moeite.

Hoe werkt bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut?

Je komt in een groep terecht met mensen die net als jij bepaalde gezondheidsklachten hebben. Het fijne van zo’n groep is dat je ervaringen kunt uitwisselen met gelijkgestemden en dat jullie je aan elkaar kunnen optrekken. De groepen bestaan uit 5 tot 10 personen, zodat er voor iedereen genoeg aandacht is.

Een traject duurt meestal zo’n 12 weken en de bijeenkomsten zijn 1 keer per week. En je sport dan wel met een groepje, maar je volgt gewoon je eigen plan. Je krijgt namelijk een schema op maat zodat je altijd oefeningen doet die passen bij jouw niveau en bij de doelen die jij wilt behalen.

Aanmelden en vergoedingen

Voor onze programma’s heb je een fysiotherapieverwijzing nodig van je huisarts of van je medisch specialist. Zodra je die hebt, kun je je bij ons aanmelden. Na je aanmelding beginnen we altijd met een intake. Je krijgt dan informatie over het programma, we doen een aantal tests, en we bespreken je klachten en je medische gegevens. Zo bepalen we of een beweegprogramma inderdaad de goede keus voor je is.

Een beweegprogramma wordt niet standaard vergoed door je zorgverzekeraar. Om in aanmerking te komen voor vergoeding heb je een aanvullend pakket nodig. Als je bij het Zilveren Kruis verzekerd bent met een pakket van 3 of meer sterren, wordt het beweegprogramma (exclusief de intake en outtake) vergoed door je verzekeraar zonder dat dat invloed heeft op het aantal fysiotherapiebehandelingen in je pakket.

Meedoen of meer weten?

Wil je weten of zo’n programma wat voor jou is? Vragen over de vergoedingen? Neem dan contact met ons op. Je kunt bellen, mailen of gewoon een appje sturen via de WhatsApp- knop die je links onder in beeld ziet. En je kunt natuurlijk ook gelijk een afspraak maken voor een intakegesprek.

Maak een afspraak
???? klik hier om te chatten