Skip to main content

Medische fitness in Assen

Je wilt fitter worden. Maar twijfel je hoe je het aan moet pakken? Ben je bang dat je het niet goed doet? Je wilt graag bewegen met persoonlijke begeleiding, maar een personal trainer is eigenlijk net weer een stapje te ver. Dan is medische fitness de perfecte oplossing voor je. Met medische fitness ga je in een van onze vestigingen in Assen aan de slag onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Met medische fitness krijg je persoonlijke begeleiding en een individueel trainingsschema. Geen mens is namelijk gelijk. Daarom leveren wij altijd maatwerk, zodat jij een trainingsschema hebt dat perfect past bij jou en bij de doelen die je voor jezelf gesteld hebt. Zo weet je zeker dat je traint op een manier die echt voor jou geschikt is.

Medische fitness bij de fysiotherapeut is perfect voor jou als:

 • Je herstelt van een blessure of ongeval.
 • Je een chronische ziekte hebt.
 • Je op een gezonde manier wilt afvallen.
 • Je gewoon fitter wilt worden.
 • Je meer kracht wilt opbouwen.
 • Je je balans wilt verbeteren.
Zo werkt medische fitness

Seniorenfitness Assen: SeniorFit

Naast medische fitness bieden we ook speciale fitness aan voor ouderen. Want als je ouder wordt, beweeg je vaak minder. Vooral als je ook nog eens lichamelijke klachten hebt. Bewegen wordt dan lastiger omdat je pijn hebt of gewoon niet meer zo flexibel bent als eerder. Maar door minder beweging, word je ook steeds minder soepel. Je spieren en gewrichten worden stijver, je conditie gaat achteruit en je wordt minder mobiel. En zo kom je al gauw in die vervelende neerwaartse spiraal terecht.

Zonde, want júíst als je ouder wordt, is bewegen heel belangrijk. Ook als je pijnklachten hebt of revalideert na bijvoorbeeld een val of een ziekenhuisbehandeling of -opname. Maar hoe moet je dat aanpakken? Wat kan je wel en wat kan je niet? Of misschien ben je een keer gevallen en ben je bang dat het weer gebeurt. Op eigen houtje aan de slag gaan is dan lastig.

Fit oud worden met seniorenfitness

Door te sporten krijg je meer kracht en een betere conditie. Je hebt meer controle over je lichaam waardoor je minder snel valt. Ook is de kans op blessures kleiner als je regelmatig beweegt. En door de professionele begeleiding van onze fysiotherapeut weet je beter hoe je lichaam reageert en waar je grenzen liggen. Daarom bieden wij medische fitness aan voor ouderen in onze fysiotherapiepraktijken in Assen. Je wordt daarin altijd begeleid door onze geriatriefysiotherapeut, die gespecialiseerd is in beweging en fysiotherapie voor ouderen.

Fitness voor senioren is geschikt:

 • Als je aan het revalideren bent na een operatie of ziekenhuisopname.
 • Bij chronische klachten, zoals artrose.
 • Als je een beroerte hebt gehad.
 • Als je merkt dat je lichaam steeds stijver wordt.
 • Als je bang bent om te vallen.
 • Bij osteoporose of bij herstel na botbreuken.

Medische fitness en seniorenfitness in Assen: zo werkt het

Zodra je je aanmeldt voor medische fitness of voor SeniorFit, beginnen we met een intake. We kijken naar je persoonlijke situatie en we bespreken je wensen. Waarom wil je beginnen met medische fitness? Heb je bijvoorbeeld lichamelijke klachten? Wil je afvallen? Ben je aan het revalideren na een ziekenhuisopname of een beroerte? Of wil je gewoon lekker Zo werkt medische fitness bewegen en doe je dat graag onder begeleiding? We kijken hoe fit je bent, hoe je gezondheid is en welke doelen je wilt bereiken.

Op basis van de intake maakt onze fysiotherapeut een persoonlijk trainingsschema voor je. Je kunt zelf kiezen of je 1 of 2 keer per week wilt sporten. Je sport in een groepje van zo’n 5 tot 6 personen. Zo heb je de leuke ervaring van samen sporten met een anderen, maar is er ook genoeg ruimte voor persoonlijke begeleiding door de fysiotherapeut.

Tarieven voor medische fitness en seniorenfitness in Assen

Je betaalt eenmalig een bedrag voor je inschrijving en een bedrag voor de uitgebreide intake. Vervolgens betaal je een vast bedrag per maand afhankelijk van hoe vaak je wilt fitnessen. Eerst weten of het echt wat voor je is? Neem dan een 10-rittenkaart om op proef te komen sporten met onze fysiotherapeut.

De tarieven:

Inschrijfgeld € 5 (eenmalig)
Intake € 40 (eenmalig)
1 keer per week trainen € 40 per maand
2 keer per week trainen € 60 per maand
10-ritten proefabonnement € 70 (eenmalig) exclusief eenmalig € 5 inschrijfgeld

Inschrijven voor medische fitness in Assen?

Wil je meer weten over medische fitness of over SeniorFit? Neem dan contact met ons op, of plan direct zelf een afspraak in voor een intake.

Maak een afspraak
💬 klik hier om te chatten