Skip to main content

ALGEMENE FYSIOTHERAPIE ASSEN

Bewegen lijkt zo gewoon, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Pijnklachten, ziektes of blessures maken bewegen namelijk moeilijker. Je conditie gaat achteruit en daardoor kun je weer andere klachten krijgen. Onze algemene fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in beweging en lichaamshouding en alles wat daarbij komt kijken. We hebben 4 vestigingen voor fysiotherapie in Assen, waar we jou helpen om weer zo soepel mogelijk te bewegen en zo min mogelijk pijn te ervaren. We zijn gespecialiseerd in echografie, dry needling en in fysiotherapie voor kankerpatiënten.

Echografie bij fysiotherapie: sneller een diagnose

Hoe sneller we weten waarom je klachten hebt, hoe sneller we van start kunnen gaan met je behandeling. Daarom werken we in onze fysiotherapiepraktijk in Assen veel met echografie. Daarmee brengen we weefsel in beeld, zoals je pezen, spieren, banden, botten, gewrichten of slijmbeurzen.

Een echo maken heeft veel voordelen. Het geeft namelijk dynamische beelden, terwijl je bij een MRI of een röntgenfoto stil moet liggen. Dat houdt in dat we kunnen zien wat er in je lichaam gebeurt als je beweegt. Met een echo zien we dus veel sneller het verband tussen je klachten en de beelden van de echo. We hebben sneller een diagnose en daardoor kunnen we ook sneller starten met fysiotherapie. Daar komt nog bij dat een echo kort duurt en voor jou als patiënt niet ingrijpend is. Het is snel, gemakkelijk en comfortabel en geeft ons veel info.

Fysiotherapie en dry needling in Assen

Onze algemene fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in verschillende behandelmethodes. Een daarvan is dry needling. Dit is een relatief nieuwe methode die goed werkt bij verkrampingen en verhardingen in je spieren (een knoop in je spier). Zulke verhardingen ontstaan onder andere door een plotselinge verkeerde beweging, overbelasting of een langdurig verkeerde houding. Ze veroorzaken stijfheid, tintelingen of pijn die ook kan uitstralen naar andere plekken in je lichaam.

Dry needling werkt erg goed bij dit soort klachten. De fysiotherapeut prikt met een acupunctuurnaald in de verharding in je spier. Dit zorgt ervoor dat je spier zich even kort aanspant en daarna weer ontspant, waardoor de verharding verdwijnt. Het inbrengen van de naald voel je nauwelijks. De spier kan na de behandeling wel wat moe of stijf voelen, maar dat duurt vaak maar kort. Je merkt snel verbetering en krijgt altijd oefeningen en adviezen mee om ervoor te zorgen dat je klachten niet weer terugkomen.

Oncologische fysiotherapie in Assen

Kanker en behandelingen tegen kanker hebben een enorm effect op je lichaam. Chemotherapie, bestraling en operaties kunnen schade veroorzaken aan je spieren, gewrichten, hart en longen. Je bent sneller moe, hebt pijn en bent misschien minder mobiel geworden. Ook mentaal heb je heel wat te verwerken. En de gewone dagelijkse dingen blijven doen is er niet altijd meer bij.

Met oncologische fysiotherapie leer je om te gaan met de nieuwe situatie waar je in terecht bent gekomen. Je krijgt begeleiding op maat, want in elke fase van je behandeling en je ziekte ervaar je weer andere klachten. Die klachten pakken we samen aan. We zorgen ervoor dat je blijft bewegen op een manier die bij je past, zodat je conditie niet te hard achteruit gaat. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat je daardoor minder pijn hebt, minder snel moe bent en dat je mentaal weerbaarder wordt. Zo blijf je actief ondanks de beperkingen die je ervaart.

Fysiotherapie bij kanker kan bij een van onze drie vestigingen in Assen, maar we kunnen ook bij je thuis langskomen.

Maak een afspraak in Assen

Meer weten over onze behandelmethodes? Stuur ons een WhatsApp-bericht of een mailtje. Gelijk een afspraak maken doe je snel en eenvoudig via de site.

Maak een afspraak
???? klik hier om te chatten