Zo’n vervelende pijn in je kaak waarvan je niet weet waar het door komt. Is het een kies, of toch je oor? Of is het iets heel anders? Soms weet je gewoon niet waar je klachten vandaan komen. Dat geldt voor pijnklachten, maar ook als je moeite hebt met kauwen, kampt met duizeligheid, tandenknarst als je slaapt of last hebt van piepende oren. Er is niet altijd een oorzaak aan te wijzen. Maar hoe kom je dan van die klachten af? Daar helpen we je mee met kaakfysiotherapie in onze fysiotherapiepraktijken in Assen.
Kaakfysiotherapie in Assen
Wat is kaakfysiotherapie?
Kaakfysiotherapie – ook wel: orofaciale fysiotherapie – richt zich op allerlei verschillende klachten in de hoofd- en nekregio. Van kaakpijn en hoofdpijn tot aangezichtspijn, tandenknarsen, oorsuizen en duizeligheid. Kaakpijn ontstaat vaak door gewoontes die je hebt waar je je niet eens bewust van bent. Vaak gaat het dan om bepaalde mondgewoontes of om stress. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een verkeerde houding hebben, waardoor er op bepaalde spieren spanning komt te staan en je pijnklachten krijgt in je kaak. Daarnaast kom je soms ook bij de kaakfysiotherapeut terecht na een beroerte, een operatie, of een trauma aan het hoofd, bijvoorbeeld door een val.
Wanneer ga je naar de kaakfysiotherapeut?
- Als je tandenknarst of je kaken steeds op elkaar klemt, bijvoorbeeld tijdens je slaap. Dit is iets wat vaak opgemerkt wordt door je partner. Zelf heb je het meestal niet door, maar je hebt wel klachten. Je wordt wakker met pijnlijke of stijve kaakgewrichten of -spieren, en je hebt misschien pijnlijke tanden, hoofdpijn of af en toe zo’n knakkend geluidje in je kaak. Tandenknarsen en klemmen kun je ook gedurende de dag doen zonder dat je je daar echt bewust van bent.
- Bij duizeligheid. Je bent soms spontaan duizelig, maar een oorzaak lijkt er niet te zijn. Met kaakfysiotherapie verbeteren we je klachten.
- Bij suizende of piepende oren, ofwel tinnitus. Tinnitus kan ontstaan van uit je kaak, bijvoorbeeld door bepaalde spieren die je onbewust aanspant. Met kaakfysiotherapie kunnen we tinnitus in sommige gevallen verminderen.
- Na een trauma, zoals een val of een ongeluk, of na een operatie. Door zaken als botbreuken en zenuwschade kunnen kaakklachten ontstaan. Kaakfysiotherapie helpt je bij je herstel.
- Bij aangezichtsverlamming of aangezichtspijn. Soms is er een duidelijke oorzaak voor dit soort klachten, maar vaak ook niet. Kaakfysiotherapie kan helpen om je klachten te verminderen.
Kaakfysiotherapie bij Van der Knaap en Postmus in Assen
Bij Van der Knaap en Postmus kijken we altijd nauwkeurig naar je klachten, maar we kijken ook naar jou als persoon. Daardoor bieden we je zorg die helemaal op jou is afgestemd. En omdat er bij kaakfysiotherapie vaak een overlap is met andere vakgebieden, werken we veel samen met andere specialisten, bijvoorbeeld met kaakchirurgen, KNO-artsen, mondhygiënisten en tandartsen. Zo kunnen we je doorverwijzen als dat nodig is.
Omdat kaakklachten ook vaak kunnen ontstaan door stress, besteden we hier tijdens de behandelingen veel aandacht aan. Hiervoor werken we samen met collega’s binnen onze fysiotherapiepraktijk die gespecialiseerd zijn in psychosomatische fysiotherapie. Door onze persoonlijke aanpak en onze samenwerkingen, krijg je altijd een behandeling op maat en zie je zo snel mogelijk resultaat.
Plan je afspraak voor kaakfysiotherapie bij ons in Assen
Wil je meer weten over kaakfysiotherapie bij Van der Knaap en Postmus in Assen? Bel of mail ons, of stuur gewoon een WhatsApp-berichtje. Liever gelijk een afspraak inplannen? Dat doe je via onderstaande knop.