Skip to main content

GLI-programma: gecombineerde leefstijl interventie in Assen

Kijk voor meer mogelijkheden en opties ook eens op de site van Leefstijl Expertise Centrum Assen www.lecassen.nl

Je wilt gezonder leven. Die extra kilo’s zitten je in de weg, je conditie is niet goed en je merkt dat je daar last van hebt. Maar ja, hoe moet je dat aanpakken? Misschien heb je al eens geprobeerd om je leefstijl aan te passen, maar viel je uiteindelijk toch weer terug in je oude gewoontes. Herkenbaar, want daar hebben heel veel mensen last van. Jezelf nieuwe gewoontes aanleren is nou eenmaal lastig. Maar het wordt een stuk makkelijker als je er begeleiding bij krijgt. Daarom bieden wij in Assen nu het GLI-programma aan: gecombineerde leefstijlinterventie. Hiermee krijg je ondersteuning bij gezonder eten, meer bewegen én bij leren omgaan met stress. Dit GLI-traject bieden we aan vanuit onze praktijk in Gezondheidscentrum Noorderpark.

Wat is gecombineerde leefstijl interventie (GLI)?

Het doel van het GLI-programma is dat je gezonder gaat leven en dat je je lekkerder in je vel voelt. En omdat we weten dat het moeilijk is om in je eentje je leefstijl aan te passen, helpen we je daarbij. Je leert wat gezond eten is en hoe je dat inpast in je dagelijks leven. Je krijgt advies over beweging, zodat je weet hoe je dat aan moet pakken en je je gemotiveerd voelt. We besteden ook aandacht aan ontspanning en een goede nachtrust, want ook dat is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl.

Wil je als particulier een afspraak maken met onze arbeidsfysiotherapeut? Plan dan gelijk online je afspraak in.

Hoe werkt het GLI-programma?

Voor het GLI-programma kom je terecht in een groepje van zo’n 10 tot 12 mensen. Je krijgt begeleiding van een leefstijlcoach (dat is een van onze fysiotherapeuten), een diëtist en een buurtcoach. Het programma duurt 2 jaar, want veranderen doe je niet ‘even’. Je krijgt dus 2 jaar lang ondersteuning. Zo heb je alle tijd om met onze begeleiding helemaal te wennen aan je nieuwe, gezonde leefstijl. 

We beginnen met een intake door de diëtist en de leefstijlcoach en je maakt dan ook alvast kennis met de buurtcoach. We maken een beweegplan en de diëtist kijkt naar je eetpatroon. Daarna gaan we aan de slag. De begeleiding is heel praktisch: je krijgt niet alleen adviezen, maar je gaat het ook echt dóén. De diëtist gaat bijvoorbeeld met je mee naar de supermarkt om je te helpen om gezond boodschappen te doen en de leefstijlcoach begeleidt je bij het bewegen.

Natuurlijk moedigen we je aan om naast het GLI-programma ook zelfstandig te gaan bewegen, bijvoorbeeld door te wandelen of te fietsen. Je kunt ook voor een vast bedrag per maand meedoen met een van onze beweegprogramma’s of met medische fitness

Kijk voor meer mogelijkheden en opties ook op de site van Leefstijl Expertise Centrum Assen www.lecassen.nl

Verwijzing en vergoeding voor het GLI-programma

Het GLI-programma wordt door je zorgverzekering vergoed vanuit het basispakket. Dat betekent dat je zelf niks hoeft te betalen voor het programma en dat je ook je eigen risico niet hoeft te betalen. (Kosten die buiten het programma vallen, zoals de sportschool, medische fitness of sportkleding, krijg je niet vergoed.)

Je komt voor het programma in aanmerking als:

  • Je een BMI hebt van 25 of hoger en je risico loopt op hart- en vaatziekten of op diabetes type 2.
  • Je een BMI hebt van 30 of hoger. 
  • Je een verwijzing van je huisarts hebt voor het GLI-programma.

Maar het belangrijkst is dat je gemotiveerd bent. Dat je écht wat wilt veranderen aan je leven. Dan bereik je namelijk het beste resultaat: je bent fitter, sterker, gezonder en hebt meer energie. Zo is de kans dat je terugvalt in je oude gewoontes een heel stuk kleiner. 

Meedoen aan het GLI-programma in Assen?

Heb je interesse in de gecombineerde leefstijlinterventie? Zodra je een verwijzing hebt van je huisarts, kun je contact met ons opnemen om je in te schrijven. We zetten je op de lijst en zodra er genoeg aanmeldingen zijn, starten we weer met een nieuwe groep.

???? klik hier om te chatten