Skip to main content

GLI-programma Slimmer: gecombineerde leefstijl interventie in Assen

Kijk voor meer mogelijkheden en opties ook eens op de site van Leefstijl Expertise Centrum Assen www.lecassen.nl

Je wilt gezonder leven. Die extra kilo’s zitten je in de weg, je conditie is niet goed en je merkt dat je daar last van hebt. Maar ja, hoe moet je dat aanpakken? Misschien heb je al eens geprobeerd om je leefstijl aan te passen, maar viel je uiteindelijk toch weer terug in je oude gewoontes. Herkenbaar, want daar hebben heel veel mensen last van. Jezelf nieuwe gewoontes aanleren is nou eenmaal lastig. Maar het wordt een stuk makkelijker als je er begeleiding bij krijgt. Daarom bieden wij in Assen nu het GLI-programma aan: gecombineerde leefstijlinterventie. Hiermee krijg je ondersteuning bij gezonder eten, meer bewegen én bij leren omgaan met stress. Dit GLI-traject bieden we aan vanuit onze praktijk in Gezondheidscentrum Noorderpark.

Wat is gecombineerde leefstijl interventie (GLI -Slimmer)?

Het doel van het GLI-programma is dat je gezonder gaat leven en dat je je lekkerder in je vel voelt. En omdat we weten dat het moeilijk is om in je eentje je leefstijl aan te passen, helpen we je daarbij. Je leert wat gezond eten is en hoe je dat inpast in je dagelijks leven. Je krijgt advies over beweging, zodat je weet hoe je dat aan moet pakken en je je gemotiveerd voelt. We besteden ook aandacht aan ontspanning en een goede nachtrust, want ook dat is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl.

Wil je als particulier een afspraak maken met onze leefstijlcoach? Plan dan gelijk online je afspraak in.

Hoe werkt het GLI Slimmer-programma?

Voor het GLI Slimmer-programma kom je terecht in een groepje van zo’n 10 tot 12 mensen. Je krijgt begeleiding van een leefstijlcoach (dat is een van onze fysiotherapeuten), een diëtist en een buurtcoach. Het programma duurt 2 jaar, want veranderen doe je niet ‘even’. Je krijgt dus 2 jaar lang ondersteuning. Zo heb je alle tijd om met onze begeleiding helemaal te wennen aan je nieuwe, gezonde leefstijl. 

We beginnen met een intake door de diëtist en de leefstijlcoach en je maakt dan ook alvast kennis met de buurtcoach. We maken een beweegplan en de diëtist kijkt naar je eetpatroon. Daarna gaan we aan de slag. De begeleiding is heel praktisch: je krijgt niet alleen adviezen, maar je gaat het ook echt dóén. De diëtist gaat bijvoorbeeld met je mee naar de supermarkt om je te helpen om gezond boodschappen te doen en de leefstijlcoach begeleidt je bij het bewegen.

Natuurlijk moedigen we je aan om naast het GLI-programma ook zelfstandig te gaan bewegen, bijvoorbeeld door te wandelen of te fietsen. Je kunt ook voor een vast bedrag per maand meedoen met een van onze beweegprogramma’s of met medische fitness

Geniet van gezond eten en meer bewegen samen met anderen

Veel mensen vinden het lastig om zelfstandig aan de slag te gaan met gezonder leven. Het SLIMMER programma helpt hierbij. Een begeleidingsteam ondersteunt jou bij het aanpassen van jouw leefstijl. Dit team bestaat uit een diëtist, een oefentherapeut/fysiotherapeut en een leefstijlcoach. Naast meer bewegen en gezondere voeding is er aandacht voor meer aspecten van een gezonde leefstijl, zoals gezond slapen en het verminderen van stress. Het programma is deels individueel en deels in een groep. Jouw huisarts of praktijkondersteuner kan je meer vertellen over het programma en of je in aanmerking komt.

Filmpje SLIMMER programma

Wil je zien hoe het programma wordt uitgevoerd en hoe deelnemers het programma ervaren? Kijk dan onderstaand filmpje dat is gemaakt in Apeldoorn en Utrecht. https://www.youtube.com/watch?v=syhd1v-epIc

Informatie over deelnemen aan SLIMMER

Wie kan meedoen?

SLIMMER is een programma voor volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40). Daarnaast is het belangrijk dat iemand gemotiveerd is én in staat is een leefstijlprogramma te volgen. Een verwijzing van de huisarts is nodig.

MEEDOEN gaat als volgt:

  • Meld je aan bij jouw huisartsenpraktijk. Een verwijzing van de huisarts is nodig om deel te kunnen nemen.
  • Je wordt geïnformeerd en je besluit daarna om wel of niet mee te doen.
  • De huisarts kan jou verwijzen naar ons team

Wat houdt meedoen in?

Je krijgt twee jaar begeleiding van een diëtist, een fysiotherapeut/oefentherapeut, een leefstijlcoach en een beweegmakelaar. Het eerste half jaar is intensief, daarna bekijkt je samen hoe je jouw gezonde leefstijl kan blijven volhouden.

De diëtist:

  • Je bezoekt de diëtist minimaal 3 en maximaal 6 keer. Indien gewenst, mag jouw partner meekomen. De diëtist houdt rekening met jouw persoonlijke omstandigheden en geeft een advies om gezonder te gaan eten.

De fysiotherapeut/oefentherapeut:

  • Je volgt een wekelijkse bijeenkomst gedurende 6 maanden. Samen met anderen werk je toe naar het behalen van de beweegrichtlijnen voor volwassenen.
  • Daarnaast leer je tijdens de bijeenkomsten meer over leefstijl en hoe je jouw leefstijl kunt veranderen.
  • Ook maak je kennis met een beweegmakelaar/ Beweegcoach in de gemeente. De beweegmakelaar begeleidt je naar passende beweegactiviteiten in de buurt.

De leefstijlcoach:

  • De leefstijlcoach ondersteunt je vervolgens bij het verder aanpassen van jouw leefstijl én het volhouden van jouw nieuwe gewoonten.
  • Hiervoor is er een eerste individueel terugkommoment in maand 7. Daarnaast zijn er twee terugkommomenten met de groep: in maand 9 en maand 12.
  • In het tweede jaar zijn er vervolgens 4 individuele terugkommomenten.

KOSTEN deelname:

De kosten voor het SLIMMER programma worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel geldt voor deelnemers een inspanningsverplichting: deelname betekent dat je gemotiveerd de lessen bezoekt en het programma helemaal afmaakt.

Kijk voor meer mogelijkheden en opties ook op de site van Leefstijl Expertise Centrum Assen www.lecassen.nl

???? klik hier om te chatten