Artrose heup en/of knie

Fysiotherapie bij Artrose

Oefentherapie bij artrose aan heup en/of knie is bewegen effectief als het gaat om afname van pijn en beperkingen in activiteiten. Dit is dan ook de reden waarom deze behandeling toegevoegd is aan de basisverzekering.

Oefentherapie bij artrose aan heup en/of knie richt zich op het verbeteren van kracht, coördinatie, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Hierbij wordt ingespeeld op een individuele hulpvraag of wordt er geoefend op specifieke activiteiten waarbij problemen worden ondervonden.

Vergoedingen

Vanaf 1 januari 2018 valt de vergoeding voor artrose  aan heup en/of knie weer in het basispakket. De eerste 12 behandelingen fysio-/oefentherapie worden vergoed.

Vergoeding voor deze behandeling gaat op verwijzing van specialist of huisarts. Het is belangrijk om te weten dat deze vergoeding valt onder het verplicht eigen risico van €385 per jaar. Wanneer er na een periode van 12 maanden een nieuwe artroseklacht in heup en/of knie aanwezig is kan de bovenstaande werkwijze worden herhaald.

Meer informatie over heup en/of knieartrose: http://www.mijnheupprothese.nl of http://www.mijnknieprothese.nl

Oefenprogramma’s

Vanaf 1 januari 2018 hebben wij een oefenuren waar u kunt revalidatie van artrose aan heup en/of knie. Dit oefenprogramma vindt plaats op onze locatie in Marsdijk, de Messchenstaete.

Tijden kunnen worden bepaald  in afstemming met u.

Voorafgaand van de eerste training zal er een intake plaatsvinden. Tijdens deze intake wordt door middel van een gesprek en lichamelijk onderzoek de klachten geïnventariseerd.

Naast het oefenprogramma voor artrose aan heup en/of knie zijn er meer mogelijkheden om te training bij artrose of andere vormen van reuma. Het beweegprogramma voor reumatische klachten en/of fibromyalgie heeft als doel om een actievere leefstijl te ontwikkelen en meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden en beperkingen die reuma met zich meebrengt.

Belangrijke doelen bij dit programma zijn:

  • doelmatiger leren bewegen,
  • vergroten van het zelfmanagement en zelfredzaamheid.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van behandelingen bij artrose en/of reumatische klachten kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier op de website of telefonisch via 0592-354151.

Meer informatie over heup en/of knieartrose: http://www.mijnheupprothese.nl of http://www.mijnknieprothese.nl